110 років руху Адвентистів в с. Мамаївці

Громада Адвентистів сьомого дня с. Мамаївці мала урочисте служіння з нагоди 110 річниці початку проголошення Трьохангельської вістки на даній території. Дякуємо Богу за те, що Він зібрав, зберіг впродовж буремних років й продовжує вести Своїх дітей і сьогодні.
 
110 років для громади – це ціла епоха, але часу для даної урочистості було лише два дні. Дякуємо Богу за ці насичені дні, за гостей із різних громад, служителів, що завершували служіння у даній громаді, за керівників Буковинської конференції та Української Унійної Конференції які привітали громаду та дали цінні поради із сторінок Святого Письма. До цього місця допоміг нам Господь.

Історична довідка ГРОМАДи МАМАЇВЦІ ЦЕРКВИ АСД

ПОЧАТОК І ЗАСНОВНИКИ

Василь Якубович прийняв адвентистське вчення у 1900 році в м. Бухарест. Згодом він повернувся до Буковини і проповідував адвентистське вчення, зокрема у Мамаївцях. Його сестра, Ганна Майовська, приєдналася до адвентистської віри у 1914 році, що стало важливим етапом у становленні Церкви в цьому регіоні.

ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТОК ГРОМАДИ

У 1919, Семен Угринчук та Василь Ковалюк, досліджуючи Біблію, приєдналися до групи віруючих у Нових Мамаївцях. Реєстрація громади відбулася 1933 року в Північно-Молдавськійконференції.

ПРИДБАННЯ ПЕРШОГО ДОМУ МОЛИТВИ

У 1927 році громада придбала приміщення, яке стало Домом молитви. Це було місцем зміцнення віри та підтримки, незважаючи на труднощі та переслідування.

БУДІВНИЦТВО НОВОГО ДОМУ МОЛИТВИ

Церква росла, приміщення не вміщало всіх. Дозвіл на будівництво нового Дому молитви отримали 1 травня 1988 року. Посвятили його у грудні 1989 року, що стало новою віхою в історії громади. 

РОЗВИТОК У ЧАСИ НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ

Церква активно розвивалася. Довкола утворювалися нові громади. Ансамбль бандуристів “Буковинська перлина” та клуб слідопитів “Швидкий олень” стали невід’ємною частиною життя буковинців. У 2010 році відкрито перший в Україні Молодіжний центр, який є місцемактивного духовного та соціального життя молоді.

Борис Демчук

Прокрутити вгору