СІМЕЙНИЙ КОНГРЕС 2024

СІМЕЙНИЙ КОНГРЕС 2024

Розвиток служіння сімʼї та для сімʼї

Сімейний конгрес відбувся 17 лютого у м. Чернівці на базі церкви Чернівці Садгора.

Конгрес мав назву «Повернення до жертовника». Чому за основу був узятий саме жертовник? В Біблії ми часто спостерігаємо як герої віри будували вівтарі. Варто згадати Іллю, який відновив розбитий жертовник, як символ повернення народу до справжнього живого Бога!

Тоді постає питання: чому жертовник був настільки важливий? Насправді, це було місце зустрічі з Богом. Місце покаяння та прийняття свідомого рішення – відновити з Ним стосунки. Це було місце відновлення та зцілення.

Здається, у сучасному світі нічого не змінилось. У кожного з нас є свої ідоли серця. Сьогодні ми не будуємо фізичні жертовники, проте тільки повернення до істинного вівтаря може запалити наш вогонь та повернути втрачене.

Що являється сучасним жертовником? Як ми сьогодні можемо будувати його? Саме ці питання були розглянуті на сімейному конгресі.

Спікерами заходу були представники з Української Унійної Конференції.

Віталій Кривой піднімав тему важливості відновлення сімейних жертовників.

Духовними роздумами про особливу молитву за дітей поділилась Марина Тепфер.

У біблійних істинах в рамках суботньої школи допоміг розібратись Віталій Гунько. А також найменші учасники конгресу не залишились без своєї улюбленої частини – дитячої історії, яку розповіла Неля Перепелиця.

Ведучими конгресу були Ангеліна Калінчук та Інна Калінчук, які знайомили присутніх зі спікерами та відповідали за створення атмосфери затишку та тепла.

Леонід Рутковський у своїй промові відкривав тему важливості жертовника.

Також конгрес включав інтерактивну взаємодію учасників у групах на тему: «Як виявляти жертовну любов у своїй сім’ї», де Роман Проданюк ділився практичними порадами для сімей.

Прикрасою служіння були чудові музичні колективи та солісти. Інструментальний колектив з с. Кам’яни, керівницею якого є Леся Тонкевич поклав початок конгресу. Налаштували на ноту поклоніння Богові, музичні групи із церков: Чернівці-Жучка, керівником якого є Володимир Пухальський та Чернівці-Південна, який очолює Віталій Головач. Також пісні сольних виконавців, а саме: Олеся Деркача, Лесі Лупулишеної, Анастасії Данилюк – торкались сердець всіх присутніх.

Завершився конгрес особливим молитовним служінням, яке провели Тетяна Рутковська, Ляля Проданюк та Марина Тепфер, а також особливою молитвою і словами подяки керівника БК Василя Лавренюка.

Організаторами конгресу є керівник відділу сімейного служіння в Буковинській конференції Андрій Калінчук та керівник сімейного відділу УУК – Людмила Кривой.

Найбільша подяка Богу за можливість навіть у такий складний час збиратись для того, щоб християнські сім’ї могли відновлювати та підтримувати вогонь на своїх жертівниках.

Семінари та проповіді з конгресу YouTube
 
Прокрутити вгору