Новини

Семінар про служіння в Старозавітній Скинії

У Церкві Адвентистів сьомого дня смт Лужани відбувся семінар, який провів пастор Віталій Гунько.

У приміщенні Дому молитви були розміщенні предмети Святилища. Звичайно вони не зроблені із дорогоцінних металів, як це було насправді у Скинії, але ця наочність допомогла ведучому краще представити, а присутнім - зрозуміти важливі уроки представлені Господом у Старозавітній Скинії.
Уважні дослідники Біблії знають, що лише питанням побудови Святилища присвячені сім розділів - це Вихід 25-31.
Звичайно, дехто скаже, що із смертю Христа на Голгофі - Старозавітні служіння символів і образів завершила своє існування. Справді це так. Тоді, коли на хресті помирав Христос, завіса у храмі розірвалася зверху донизу. Про це записав Євангеліст Матвій 27:51. Це була пряма дія Бога (бо храм Ірода в ті часи був надто високим), що сповіщала про завершення подальшого ЦЕРЕМОНІАЛЬНОГО служіння.

Але служіння по вирішенню проблем гріха ніколи не припинялося у справжньому Святилищу на небесах. Недаремно шанований серед християн апостол Павло, пишучи своє послання до віруючих із Євреїв, котрі навернулися у християнство присвячує цій темі чотири розділи - Євреїв 7-10.
Пригадаємо лише два тексти: Євреїв 8:1-2: "А головне в тому, про що я говорю, є те: ми маємо Такого Першосвященника, Котрий сів праворуч престолу величчя на небесах. І є Священнослужитель святині і скинії істинної, котру спорудив Господь, а не людина."
Тому ми розуміємо, що церемоніальна ера завершилася, але для того, щоб розуміти служіння нашого великого Первосвященника Христа у небесній реальній Скинії, нам потрібно вивчати та добре знати устрій земної скинії.