Божий план для майбутнього
Урок 4

Народи світу витрачають величезні кошти, аби дістатися до Місяця. Людина готова залишити Землю і знайти якусь іншу планету, аби позбутися безлічі земних проблем.



Однак освоєння космічного простору не приносить нам визволення. Доки людське серце сповнене егоїзму, доти наше життя буде опоганене гріхом і злочинами.



Де ж, у такому випадку, людина може знайти мир і безпеку? Людство мріє про краще майбутнє. Невже не настане час, коли хвороби і смерть будуть знищені? Невже немає такої країни, де ми ніколи не постаріємо і вічно житимемо у спокої і щасті?



Біблія навчає, що існує таке майбутнє і така країна. Прекрас- ний, щасливий світ Бог приготував для Своїх вірних. Це і є та провідна зоря, що завжди додавала мужності Божим дітям. Саме вона в усі часи давала мученикам сили встояти перед смертельною небезпекою. Це та обітниця, яка підтримувала розбитих горем людей, повертаючи їм здатність до життя.



Відколи Адам був вигнаний з Едемського саду і відлучений від дерева життя, лише небагато людей продовжували мріяти про те, щоб відновити зв’язок між людством і Творцем. Біля воріт Едему Бог обіцяв Адамові, що все втрачене ним буде від- новлене і повернене людині Спасителем (Бут. 3:15 (С.З.); Луки 19:10 (Н.З.)).

Прочитайте наведені тексти у Святому Письмi й напишiть вiдповiді.
Відзначте Ваші відповіді
Я щиро хочу знати, яка Божа воля щодо мене!
Я маю намір пройти тримісячний курс вивчення Святого Письма!
Натискаючи на кнопку, ви погоджуєтеся з умовами про персональні дані.

Прочитавши в Біблії опис прекрасної країни і міста, Ви, можливо, вигукнете як Павло: «Чого око не бачило й вухо не чуло і що на серце людині не приходило, — те приготував Бог тим, які люблять Його!» (1Кор. 2:9). Чого ще може бажати людина? Що принесе її серцю більшу радість і мир?



Чоловік похилого віку отримав запрошення від свого заможного брата, який жив на Гавайських островах, із пропозицією приїхати і розділити з ним багатство. Багач написав, що приготував будинок з усіма зручностями, і що вони будуть щасливо жити разом тут, у тропічному раю. Як же довго бідний брат очікував цієї вели- кодушної пропозиції!



Бог обіцяє нам значно більше, ніж може дати найбагатша у світі людина. Він обіцяє звільнити нас від злиднів, хвороби, страху і смерті. Він запевняє нас, що Його дари будуть належати нам, якщо ми вірою приймемо Христа, як нашого Спасителя і Викупителя.



Якби існувала країна з таким райським життям, невже ми не прагнули б потрапити туди за будь-яку ціну?



Бог очікує від нас лише одного: цілком віддати Йому серце. І якщо ви зрозуміли це, чи не прийшла вже сьогодні пора віддати себе в повне розпорядження Ісусові Христу?