Забуте багатство
Урок 1

Помираючи, один багатий англієць залишив заповіт. Його улюблена донька, прочитавши батьківський заповіт, гірко заплакала. «Спадкоємиця, — писав батько, — отримає мою Біблію і все, що в ній міститься». Молода леді була розчарова-на, вона розраховувала отримати щось більш суттєве. З поваги до пам'яті покійного, який дуже цінував цю Книгу і часто читав її, донька сховала Біблію на дно старої скрині, жодного разу не розгорнувши її.



Минав час. На жаль, життя у неї не склалося. Зазнавши злиднів, зламана життєвими негараздами, хвора, вона даремно чинила опір мінливості долі, яка з кожним днем ставала все більш невблаганною. І ось одного разу нещасна жінка згадала про батьківську Біблію і вирішила дістати її зі скрині, сподіваю-чись знайти в ній хоч якусь розраду.



Яким же було її здивування, коли, розгорнувши Біблію, жінка побачила банківський чек на велику суму. Вона не вірила своїм очам. Стільки років прожила у злиднях, навіть не підозрюючи, яке багатство зберігається вдома! Тільки тепер вона зрозуміла зміст слів, які колись прочитала в батьківсь-кому заповіті: «Спадкоємиці заповідаю Біблію і все, що в ній міститься». Небесний Отець на сторінках Своєї Святої Книги залишив людям дорогоцінний спадок. Звичайно, ми не виявимо між сторінками банківських чеків, але, вивчаючи цю книгу, ми зможемо отримати внутрішній мир, радість, віру і надію на вічне життя. Хіба це не скарб? Невже не цього бажає знедолена, змучена людська душа?! Жодні земні багатства і маєтки не можуть зрівнятися з нетлінним скарбом духовних цінностей!



Запрошуємо Вас разом з нами відшукати сховані у Святому Письмі скарби, які можуть наповнити наше життя справжнім сенсом.

Прочитайте наведені тексти у Святому Письмi й напишiть вiдповiді.
Відзначте Ваші відповіді
Я щиро хочу знати, яка Божа воля щодо мене!
Я маю намір пройти тримісячний курс вивчення Святого Письма!
Натискаючи на кнопку, ви погоджуєтеся з умовами про персональні дані.

Наприкінці сорокаденного посту, коли Христос був фізично виснажений, до Нього підійшов сатана і спокушав Його. Тричі сатана намагався підступитися до Спасителя світу. Спочатку він спокушав Його перетворити каміння на хліб, аби втамувати голод. Потім запропонував Христу кинутися із запаморочливої висоти храму, аби, покладаючись на чудо, довести Своє Божественне походження. І, нарешті, диявол пообіцяв Христові всі царства світу та їхню славу, якщо тільки Він, упавши ниць, поклониться йому. У цих випробуваннях Спаситель переміг. Кожній спокусі Він протистояв Божим Словом.Тричі Христос промовив слово «написано» (Матв. 4:4-10) (Н. З.)



Ісус знав Святе Письмо і використовував його в боротьбі зі спокусником. Вивчаючи Слово Боже, ми можемо отримати захист від зла і гріха.



Чи знайомі Ви зі Святим Письмом? Чи часто Вам вдаєть-ся читати цей чудовий Божественний лист любові, адресований людям? Якщо Ви відчуваєте брак знання, ми запрошуємо Вас у дивовижний світ Святого Письма. Основою запропонованих уроків є лише біблійні тексти. Чому б не знайти протягом тижня хоча б небагато часу, щоб дізнатися, як відповідає Святе Письмо на ті численні запитання, що хвилюють будь-якого шукача Істини?



Хай благословить Вас Бог у цьому доброму бажанні.